Selecteer een pagina

Voor de periodieke keuring was de veerpont The Queen Jacqueline van maandag 16 tot en met woensdag 18 september naar de scheepswerf. Gedurende de werfgang verzorgde een vervangende veerpont de dienstregeling.

Jacqueline II, veerpont in gebruik van 1976 tot 1997

Voor de vervangende pont is de voormalige Jacqueline II, tegenwoordig Christina, ingevaren vanuit Kinderdijk. De Jacqueline II heeft van 1976 tot 1997 dienstgedaan, waarna de huidige veerpont in de vaart werd genomen.

Tijdens de werfgang werd aan het schip ook onderhoud gepleegd. Het schip is al eerder gereed en kon eerder de dienstregeling hervatten.

Capaciteit

De vervangende veerpont heeft vergeleken met de huidige pont een beperktere capaciteit, door o.a. het smallere rijdek. Dit kan mogelijk tot vertraging leiden. Daarnaast geldt voor vrachtwagens en overige voertuigen een hoogtebeperking. Enkel voertuigen met een maximale hoogte van 3,90 meter kunnen worden vervoerd.