Selecteer een pagina

Voor de periodieke keuring gaat de veerpont The Queen Jacqueline van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september naar de scheepswerf. Gedurende de werfgang zal een vervangende veerpont de dienstregeling verzorgen.

Jacqueline II, veerpont in gebruik van 1976 tot 1997

Voor de vervangende pont wordt de voormalige Jacqueline II, tegenwoordig Christina, ingevaren vanuit Kinderdijk. De Jacqueline II heeft van 1976 tot 1997 dienstgedaan, waarna de huidige veerpont in de vaart werd genomen.

Tijdens de werfgang zal aan het schip ook onderhoud worden gepleegd. Mogelijk is het schip al eerder gereed en zal het eerder de dienstregeling kunnen hervatten.

Cashless betalen

Op de Christina, de vervangende pont, is de kwaliteit van het wifi-netwerk, dat nodig is voor de betalingen met en contante opwaarderingen van de betaalpas, op dit moment niet met zekerheid vast te stellen.

We raden dan ook iedereen die van de betaalpas gebruikt maakt aan vòòr volgende week voldoende tegoed in uw Queen Points portemonnee te zetten. Het opwaarderen van uw tegoed tijdens de oversteek gedurende deze week is mogelijk lastiger en de tijdigheid is daarom niet te garanderen (hoewel het wel zal plaatsvinden).

Daarnaast worden transacties gedurende deze 5 dagen mogelijk niet op het correcte tijdstip verwerkt. 

Capaciteit

De vervangende veerpont heeft vergeleken met de huidige pont een beperktere capaciteit, door o.a. het smallere rijdek. Dit kan mogelijk tot vertraging leiden. Daarnaast geldt voor vrachtwagens en overige voertuigen een hoogtebeperking. Enkel voertuigen met een maximale hoogte van 3,90 meter kunnen worden vervoerd.