Selecteer een pagina

Na het afkondigen van versoepelingen van de corona-maatregelen heeft het kabinet diverse protocollen gepubliceerd, waaronder het “Protocol verantwoord blijven reizen in het Openbaar Vervoer”. Dit protocol is ondanks het feit dat veerdiensten voor het merendeel niet onder Openbaar Vervoer vallen maar een onderdeel zijn van de openbare weg, wel van toepassing verklaard op veerdiensten.

De algemene verplichting tot het gebruik van mondkapjes in binnenruimtes van het openbaar vervoer is ook geldig voor veren waar een binnenruimte voor gebruikers is. Bij autoveerdiensten verblijven de gebruikers in de buitenlucht danwel in zijn/haar eigen voertuig. Hierdoor is de situatie op Veer Hekelingen – Nieuw-Beijerland vergelijkbaar bij die van het openbaar vervoer op stations en haltes.

In deze situatie geldt:

  • 1,5 meter op de pont blijft onverkort van kracht, afstand tussen personen blijft minimaal 1,5 meter.
  • De capaciteit aan boord voor (brom)fietser, voetgangers en motoren is beperkter, dit type gebruikers kan per overtocht minder worden vervoerd.
  • De verplichting om mondkapjes te dragen geldt op de veerpont (situatie vergelijkbaar met station, haltes in de buitenlucht). Fietsers en voetgangers van 13 jaar en ouder dragen aan boord en op de opstelplaatsen op de veerstoepen een mondkapje, gedurende de overtocht is men verplicht deze op te houden.

Onze medewerkers blijven beschikken over voldoende desinfecterende gel, welke zij tussen vaarten gebruiken.

We willen iedereen ter bescherming van uzelf en onze medewerkers nogmaals verzoeken geld, betaalmiddelen en rittenkaarten NIET in uw mond te houden.

Onze veerpont blijft de reguliere dienstregeling varen, zodat de mensen in de cruciale beroepen op hun werk kunnen komen. Ook na de versoepeling vanaf 1 juni aanstaande geldt het advies van de overheid: ‘Blijf en werk zoveel mogelijk thuis! Ga alleen op pad als dit strikt noodzakelijk is’.

Mochten er wijzigingen komen in het maatregelenpakket van de overheid waardoor onze dienstregeling moet worden aangepast zullen we hier over communiceren. Wanneer dit het geval is, zullen we je hierover allereerst informeren door middel van berichten op onze sociale mediakanalen en via onze website.

Voor nu hopen we dat onze maatregelen voldoende blijken om je nog steeds zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Om de afhandeling van contante betalingen te versoepelen verzoeken we iedereen zo gepast mogelijk te betalen! Tarieven –> https://bit.ly/TQJTarieven

Daarnaast willen we iedereen wijzen op de mogelijkheid om een digitale betaalpas te gebruiken, waarmee u Cashless kunt betalen -> https://bit.ly/TQJCashless